A tervek szerint már 2022-ben újra elrajtol az a márkakupa, amelyben speciálisan felkészített Subaru BRZ (valamint Toyota GR86) kupék állnak rajthoz. A kupa 2013 óta rendszeresen szerepel a japán versenynaptárban, és ez a jelek szerint a modellek generációváltásával sem változik.

Versenyautót épített a Subaru 1
Versenyautót épített a Subaru 2

Versenyautót épített a Subaru

Versenyautót épített a Subaru 13
Versenyautót épített a Subaru 14
Versenyautót épített a Subaru 15
Versenyautót épített a Subaru 16
Versenyautót épített a Subaru 17
Versenyautót épített a Subaru 18
Versenyautót épített a Subaru 19
Versenyautót épített a Subaru 20
Versenyautót épített a Subaru 21
Versenyautót épített a Subaru 22
Fotó megosztása:

Az autókat a vállalat sportrészlege, a Subaru Tecnica International (azaz STI) készíti fel. Beépített bukókeretet, hatpontos biztonsági övek rögzítésére szolgáló aljzatokat, valamint levegős motorolaj-hűtőt építenek be. Kiszerelik emellett az autókból az oldalsó és függönylégzsákokat, a differenciálművet pedig hűtőbordákkal látják el. Speciális padlószőnyeg kerül a kocsikba.

Versenyautót épített a Subaru 23

A Cup Car Basic elnevezés arra enged következtetni, hogy később magasabb szinten felkészített versenyautókra, szélesebb körű átalakításra is lehet számítani – beleértve például a teljesítménynövelést. Egyelőre a 2,4 literes motor maradt gyári állapotában, 235 lóerővel és 250 Nm nyomatékkal, viszont leplombálják.

Versenyautót épített a Subaru 24

A Subaru évi 30 autó építését és értékesítését tervezi. A hatfokozatú, kézi sebességváltóval szerelt autó nettó ára 3 035 000 jen, azaz 8,1 millió forint. A kocsi hétféle színben rendelhető, ezek közül egyedül a pirosért kér felárat a Subaru.