A vállalat a teherautó-gyártási üzletág – Daimler Truck – sikeres tőzsdei bevezetése után a névváltoztatással fejezi be az irányváltást, amellyel egyetlen területre, a luxus- és a prémiumkategóriás személyautók és minibuszok gyártására koncentrálja tevékenységét.

Az új név kiemeli “stratégiai fókuszunkat”, így “mindenki számára látható, hogy vállalatunk lényegére összpontosítunk; a világ legkívánatosabb autóinak építésére” – idézték a közleményben Ola Källenius igazgatótanácsi elnököt, aki aláhúzta, hogy vezető pozícióra törnek az elektromobilitás és a járműszoftverek területén.

A Daimler Truck tavaly december 10-én indult önálló vállalatként a frankfurti tőzsdén. Az új Mercedes-Benz csoport – amely kisebbségi, 35 százalékos tulajdonrészt tart meg a Daimler Trukcban – ezzel teljes mértékben a Mercedes-Benz, a Mercedes-AMG, a Mercedes-Maybach és Mercedes-EQ márkák személyautóira és a Mercedes-Benz márkájú kisbuszokra és furgonokra összpontosít.

A Kecskeméten autógyárat működtető vállalat tavaly 2,1 millió autót és 330 ezer kisbuszt és furgont adott el. Az utóbbi kategóriában az értékesítés 2,6 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, autóból viszont 5 százalékkal kevesebbet adtak el, de ez főleg a globális félvezetőhiánynak tulajdonítható.