A Belügyminisztérium (BM) illetékes osztálya arról tájékoztatta a Magyar Autóklubot, hogy 2022. február 1. és 2022. július 1. között a korábbitól eltérő OT-rendszámokat adnak ki. A lépésre azért volt szükség, mert elfogytak az eddigi táblák, viszont az új típusú rendszámokat majd csak júliustól vezetik be.

Öt hónapra vezetnek be új magyar rendszámot 1

Az új rendszám a Magyar Autóklub illusztrációján

A szokatlan intézkedés részleteit a 326/2011. (XII. 28.) kormányrendelet tartalmazza, amelynek értelmében a muzeális járművek rendszámtáblája az OT betűk mellett két számjegyet, egy kötőjelet és újabb három számjegyet tartalmaz a következő öt hónapban.

Ezután, azaz július 2-től kezdve már az új típusú, vélhetően több évtizedig velünk maradó hatósági jelzéseket adják ki a veteránokra: ennél az OT betűjeleket magyar címer, két betűjel, kötőjel és három számjegy követi.

Július 1-jétől vezetik be Magyarországon az új rendszámformátumot, amely az eddigi három betű-három szám kombinációt váltja. Az új rendszámon látható lesz az európai zászlót jelképező, kék mezőben 12 ötágú sárga csillag, a fehér H jelzés és Magyarország címere.

Öt hónapra vezetnek be új magyar rendszámot 3