Mostantól új funkcionalitást élvezhetnek a 911-es széria, az elektromos Taycan modellcsalád, a Cayenne szabadidőjármű, valamint a Panamera szedánok vásárlói. Az infotainment rendszert érintő módosítások számos téren fejlesztik tovább az egység tudását.

Most először például beépített Spotify funkcionalitást kap a rendszer, míg az Android Auto okostelefon-csatlakoztatás mostantól vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is működik. Az előbbi azt jelenti, hogy a felhasználóknak immár a telefonjukat sem kell csatlakoztatniuk ahhoz, hogy hallgathassák fiókjukat.

Okosabb lesz a Porschék szórakoztatórendszere 1

A Porsche módosította a kezelőfelületet: egyrészt átrajzolták a grafikus felületet, másrészt optimalizálták az interaktív hangvezérlés (Voice Pilot) funkciót. A színes ikonok a felhasználók kérésére kerültek az érintőképernyőre, illetve mostantól a kezelési útmutatót is lekérhetjük, valamint a fedélzeti zenei streaming funkciót is irányíthatjuk szóbeli parancsokkal.

A plug-in hibrid és tisztán elektromos modellek esetében fontos újdonság, hogy tökéletesítették a töltéstervező funkcionalitást: a töltőpontok keresése során az adatbázis azokat a lokációkat helyezi előtérbe, amelyek nagyobb teljesítményű töltést kínálnak. Emellett a navigációs rendszer mostantól a töltés tervezett időtartamát is beleszámolja az utazás idejébe.

Okosabb lesz a Porschék szórakoztatórendszere 9

Az új funkciók minden mostantól konfigurált 911, Taycan, Cayenne és Panamera modellben elérhetők, ugyanakkor a jelek szerint utólagos szoftverfrissítésre nincs lehetőség.