Döbbenetes történettel találkoztak a kunszentmiklósi egyenruhások pénteken, melynek főszereplőjét engedély nélküli vezetés miatt vették őrizetbe – írja a Police.hu.

A 35 éves helyi lakos idézésre jelent meg a rendőrségen, ahol az adatellenőrzésnél kiderült, hogy körözés alatt áll, mivel korábban jogosítány nélkül vezetett. A közlekedésrendészeti osztály munkatársai a körözés tárgyát képező ügyben kihallgatták, a férfi ekkor szabadon távozhatott.

A szemfüles rendőrök azonban éltek a gyanúperrel, hogy a szabálysértő annak ellenére autóval érkezett a kihallgatásra, hogy a korábbi ügye óta nem szerzett jogosítványt.

Sejtésük be is igazolódott: a férfi a rendőrség épületéből történt távozása után kocsiba ült, és elindult hazafelé, amikor igazoltatták. Mivel vezetői engedéllyel valóban nem rendelkezett, a rendőrök előállították és engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési őrizetbe vették.

Az eset kapcsán a rendőrség felelevenítette, hogy nemrégiben egy szabadszállási lakos ment a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságra autóval, pedig korábban nyolcszor tiltották el a vezetéstől. A 35 éves férfit szintén őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.