Évnyitó sajtótájékoztatóján fontos dolgokról beszélt Luca de Meo, a Renault vezérigazgatója. Elárulta, hogy viszonylag jó érzései vannak a 2022-es évvel kapcsolatban, de az első félévben még éreztetni fogja a hatását a globális és általános chiphiány.

A Renault is csak villanyautót fog gyártani 1
A Renault is csak villanyautót fog gyártani 2

A Renault is csak villanyautót fog gyártani

A Renault is csak villanyautót fog gyártani

A Renault is csak villanyautót fog gyártani 10
A Renault is csak villanyautót fog gyártani 11
A Renault is csak villanyautót fog gyártani 12
A Renault is csak villanyautót fog gyártani 13
A Renault is csak villanyautót fog gyártani 14
A Renault is csak villanyautót fog gyártani 15
A Renault is csak villanyautót fog gyártani 16
Fotó megosztása:

A vállalat olyannyira magabiztos, hogy reményei szerint hamarosan teljesen visszafizetheti azt a hárommilliárd eurós hitelt, amelyet a főrészvényes francia állam garanciavállalásával vett fel, hogy finanszírozza a cég újrastrukturálását.

Ennek az átszervezésnek a legvégső célja az elektromos átállás, amely a Renault korábbi terveivel ellentétben nem 90, hanem 100 százalékos lesz: Luca de Meo elárulta, hogy 2030-tól kizárólag helyi emisszió nélkül használható járműveket gyártanak.

A Renault is csak villanyautót fog gyártani 17

Renault 5 2021

A Renault régi szereplője az elektromobilitásnak. Rendszeresen mutat be meglehetősen fantáziadús elektromos tanulmányautókat, a szériagyártású Zoe elektromos kisautó idén tíz éve van a piacon, a cég tavaly leplezte le a vadonatúj, tisztán elektromos Mégane-t, és hamarosan jön a legendás R5 reinkarnációja, egyfajta retro-divat-villanyautó.

Egyelőre nem világos, hogy a szintén mostanában előtérbe helyezett hidrogén üzemanyagcellás technológiának milyen szerepet szánnak ebben a stratégiában.

A Renault is csak villanyautót fog gyártani 18

Renault Master H2-Tech prototípus 2021