A szinte tét nélkül versenyző Peterhansel és Carlos Sainz fölényét hozta a Vadi ad Davaszir és Bisha közötti 10. szakasz: a kétszeres ralivilágbajnok spanyol alig több mint kétperces hátrányt szedett össze a franciával szemben. A jó részeredmény ellenére – korábbi sorozatos műszaki gondjaik miatt – a két audis így is csak 36., illetve 15. az összetettben.

Az összetett győzelemért harcolók különversenyében ismét a kilencszeres ralivilágbajnok Loeb volt a gyorsabb. A francia a keddihez hasonlóan a 375 kilométeres gyorsasági szakaszon is ötödik lett, míg Al-Attijah a hetedik, a különbség pedig 33 perc alá csökkent közöttük.

A harmadik helyen álló szaúdi Jazid al-Radzshi érezhetően elkezdte kímélni autóját, mindössze a tizedik időt érte el, de így is kényelmesnek mondható, közel félórás az előnye a harmadikként végző és összesítésben negyedik argentin Orlando Terranova előtt.

A motorosoknál a kétszeres Dakar-győztes ausztrál Toby Price diadalmaskodott szerdán, ezzel pályafutása hatodik részsikerét könyvelhette el ezen a viadalon. A 2021-as Dakar-győztes argentin Kevin Benavides kedden még a második időt érte el és abszolútban ötödik volt, de szerdán ismét technikai gondjai adódtak, lerobbant a szakasz közben, és feladta a viadalt. Fivére, Luciano Benavides élete legjobb eredményét motorozta, másodikként érkezett be, ezzel feljött a 13. helyre.

A nap nyertese a Yamahával versenyző francia Adrien van Beveren lett, aki harmadik idejével ismét az élre ugrott. Előnye csaknem hat perc a brit Sam Sunderlanddel szemben. A chilei Pablo Quintanilla az összetett értékelésben egyre előrébb lépdel, és már a harmadik helyen áll.

10. szakasz, Vadi ad Davaszir-Bisha, 759 km (gyorsasági 375 km), autósok:
1. Stéphane Peterhansel, Edouard Boulanger (francia, Audi) 2:52:43 óra
2. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, Audi) 2:06 perc hátrány
3. Orlando Terranova, Daniel Oliveras Carreras (argentin, spanyol, Bahrain Raid Extreme) 3:59 p h.

az összetett élcsoportja:
1. Nasszer al-Attijah, Matthieu Baumel (katari, andorrai, Toyota) 33:13:37 óra
2. Sébastien Loeb, Fabian Lurquin (francia, belga, Bahrain Raid Extreme) 32:40 perc hátrány
3. Jazid al-Radzshi, Michael Orr (szaúdi, brit, Toyota) 55:48 p h.

motorosok:
1. Toby Price (ausztrál, KTM) 3:05:32 óra
2. Luciano Benavides (argentin, Husqvarna) 2:09 perc hátrány
3. Adrien van Beveren (francia, Yamaha) 3:35 p h.

az összetett élcsoportja:
1. van Beveren 33:27:06 óra
2. Sam Sunderland (brit, KTM) 5:59 perc hátrány
3. Pablo Quintanilla (chilei, Honda) 6:15 p h.

Csütörtökön a Bishából induló és ugyanoda visszatérő 501 kilométer vár a mezőnyre, a gyorsasági szakasz távja 346 kilométer lesz.