Egyes budapesti bevásárlóközpontok mélygarázsaiban, mezei konnektorról töltik elektromos autóikat élelmes sofőrök. A gond nemcsak az, hogy lopják az áramot, hanem hogy komoly veszélynek teszik ki a saját és mások járműveit is – adta hírül több felvétel kíséretében az M1 Híradó.

Háztartási konnektorról régebbi típusok esetében nagyjából 8-10 óra alatt lehet feltölteni egy elektromos autót, egy újabbnál ennek kétszerese is lehet, azonban – ahogy az a napokban adásba került riportban is elhangzik – nem erre a célra fejlesztették ki, így amellett, a konnektorokat elsősorban a parkoló üzemeltetéséhez tartják fenn, tűzveszélyes a manőver.

Ennek ellenére ezek az aljzatok szinte mindig foglaltak, és amíg egyesek diszkréten, a parkolóhelyre betolatva csapolják a hálózatot, olyanok is akadnak, akik kevésbé szemérmesen, mindenki szeme láttára teszik ugyanezt. A csatorna által megkérdezett ügyvéd szerint a jogosulatlan konnektorhasználat miatt akár büntetőjogi felelősség is felmerülhet.

Az M1 Híradó négy érintett plázát keresett meg az ügy vonatkozásában, de választ sehonnan sem kaptak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság válaszából viszont kiderült, hogy eddig még nem tettek feljelentést elektromos autó illegális töltése miatt.