A Cadillac tavaly indította útjára Halo Concept autonóm tanulmányautó-sorozatát. Az akkor bemutatott egyszemélyes repülő szerkezet, a PersonalSpace; valamint a hatszemélyes SocialSpace után most itt az InnerSpace, a tökéletes luxusautó, amely a leghosszabb utazást is élménnyé varázsolja – sőt, ki sem akarunk szállni belőle.

A biometrikus azonosítással és gépi tanulásra képes, mesterséges intelligenciával felszerelt jármű a General Motors Ultifi szoftverplatformját alkalmazza, és miközben teljesen önállóan, balesetmentesen halad úti célja felé, gigantikus képernyőjén keresztül kiterjesztett valóságú tartalmakat, klasszikus szórakoztató szolgáltatásokat, vagy testi-lelki rehabilitációt kínál utasainak.

Luxuskupénak álcázott mozitermet épített a Cadillac 2

A szolgáltatások köre folyamatosan bővíthető, méghozzá vezeték nélküli frissítés formájában: az Ultifit külső fejlesztők számára is hozzáférhetővé teszi a gyártó.

Az Ultium elektromos padlólemez rendkívül mély, teljesen sík padlója rengeteg helyet biztosít, ugyanakkor az autó extrém lapos építése – amely sajátos nyílászárók alkalmazását tette szükségessé – miatt szinte fekve foglalnak helyet az utasok.

Cadillac-Inner-Space

Ahelyett azonban, hogy ezt sportos formában tennék, ülésük inkább egy pihenőfotelhez hasonlít, kihúzható lábtámasszal; a kényelmet a műszerfal alatti polcon található pokrócok és párnák fokozzák. A ki- és beszálláshoz kiforgó fotelekben akár egy fél napot is elheverésznénk, amíg az autó magától halad az úti cél felé.

Luxuskupénak álcázott mozitermet épített a Cadillac 4

Az InnerSpace audiorendszeréről nem tesz említést a Cadillac, elárulták viszont, hogy az autó a Goodyear speciális elektronikus, zajcsökkentő rendszerét alkalmazza, míg maguk az abroncsok környezetbarát, megújuló forrásból származó nyersanyagokból épülnek fel.

Luxuskupénak álcázott mozitermet épített a Cadillac 5

Innen nézve leginkább egy darázsra emlékeztet a Cadillac InnerSpace Concept