2021. december 31-én 22 óra körül, egy szajlai ingatlan udvarán nyitott állapotban, a benne hagyott indítókulccsal egy ismeretlen megpróbálta elvinni egy személyautót, azonban még az udvaron belehajtott a kerti tóba és ott elakadt a járművel. A tulajdonos ezt észlelve kérdőre vonta a férfit, aki azonban bezárkózott az utastérbe.

A későbbi sértett visszament a házába telefonálni, eközben a férfi – akiről kiderült, hogy ismerőse – elmenekült a helyszínről. Az Egri Rendőrkapitányság nyomozást indított jármű önkényes elvétel kísérletének gyanúja miatt.

Hasonló eset miatt indított nyomozást a Füzesabonyi Rendőrkapitányság is, mivel szintén szilveszter este egy sarudi ingatlan udvaráról a benne hagyott indítókulccsal ismeretlen elkövető elvitte az ott leparkolt személyautót, azonban a település egyik utcájában egy füves területen elakadt vele, így gyalog elmenekült.

A rendőrség kiemelte, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében a járműveket minden esetben lezárt állapotban érdemes leparkolni, az indítókulcsot pedig még a saját, zárt ingatlan területén se hagyják az autóban.