A Volvo elektromos társmárkája, a Polestar teljesítménynövelő szoftverfrissítést készített a Polestar 2 szedán csúcskiviteléhez. A hosszú hatótávolságú, összkerékhajtású modellverzió az upgrade futtatását követően az eddig 300 kW (408 LE) helyett 350 kW (469 LE) csúcsteljesítményt ad le, a két villanymotor kombinált forgatónyomatéka 660-ról 680 Nm-re ugrott.

Ezzel a tuninggal a felfrissített Polestar 2 ugyanolyan erős lesz, mint az idén júliusban bemutatott sportverzió, a Beast – annak futómű- és optikai tuningja nélkül, természetesen.

Este leparkolod, reggelre erősebb lesz az autód 1

Az extra kraft a mindennapi, városon kívül használatban legfontosabb 70-130 km/óra sebességtartományban, így elsősorban az autó rugalmassága, előzési jellemzői javultak. 80-ról 120 km/órára például az eddig 2,7 helyett 2,2 másodperc alatt gyorsul az autó. Álló helyzetből 4,4 másodpercig tart elérni a 100 km/órát.

A két belépő modellverzióhoz egyelőre nem készített teljesítménynövelő szoftverfrissítést a Polestar.

Az egyelőre néhány európai országban elérhető, de 2022 tavaszától Észak-Amerikában is rendelkezésre álló upgrade egyszerűen letölthető a Polestar alkalmazásboltból, a szoftverfrissítés díja átlagosan 1000 euró.