A vádirat szerint a sértett 2021 májusában egyik nap a munkahelyén kereste fel a feleségét azért, hogy magánéleti problémáikat megbeszéljék. Autóval ment a helyszínre, amit meglátott a nő főnöke, és ezt kifogásolta. Megérkezett a helyszínre a nő korábbi kapcsolatából született fia is. A fiú és a nő főnöke megpróbálták kinyitni a sértett autójának ajtaját, miközben a fiú megöléssel fenyegette. Ettől a sértett megijedt, és elhajtott.

A két vádlott autóval a sértett keresésére indult, a fiú vezetett. Úgy alakult a helyzet, hogy egy kereszteződésben találkoztak: a sértett autója a vádlott által vezetett autó mögé került. Ugyanezen az útszakaszon közlekedett egy másik sértett is kerékpárral, szemben a sértettel és a vádlottakkal.

a videó a hirdetés után indul

A vádlott észlelte a mögötte haladó sértettet, ezért megállt, majd nagy sebességgel nekitolatott a sértett autójának, melyet métereken át tolt hátrafelé. Eközben a sértett autója nekiütközött a vétlen kerékpárosnak, aki felborult, a kerékpár pedig az autó alá került. Szerencsére a kerékpáros nem sérült meg. A vádlott megismételte az előbbi tolatást, ismét nekiütközött a sértett álló helyzetben lévő autójának, amitől annak légzsákjai is kinyíltak.

A vádlottak ekkor odafutottak a sértetthez, akit ismét megöléssel fenyegettek, de ő elszaladt a helyszínről, és értesítette a rendőrséget. A sértett gépkocsijában 300 ezer forint kár keletkezett, a vétlen kerékpáros járműje is megrongálódott.

Az ügyészség a fiút közúti veszélyeztetés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és rongálás vétségével vádolja, míg a neki segédkező társát súlyos testi sértés bűntettének kísérletével. A férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás, míg a társával szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség. A bűncselekményekről készült videót egy közeli üzlet kamerája rögzítette.