Vádat emeltek egy 49 éves férfi ellen, mert megbontotta egy családi ház gázmérő órájánál lévő vezetéket, majd átvezette a gázt a garázsba, ahol méretlen gázzal töltötte az autóját olyan módszerrel, amely miatt a szomszédos épületekben lakók rendszeresen közvetlen veszélyhelyzetnek voltak kitéve – írja a Miskolci Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2019-ben az édesanyja miskolci házán lévő gázmérő óráról a bemeneti vezetékágat leszerelte, és ahhoz vízvezetékekhez használatos idomokat és kötéseket csatlakoztatott, így a gázt átvezette a melléképületben kialakított garázsba.

A méretlen vezetékről kompresszor segítségével 1 éven keresztül – azaz 2020. szeptember közepéig – rendszeresen tankolta gázüzemű személygépkocsiját. Több mint 11.000 köbméter gázt lopott, 1,3 millió forint értékben.

Minden egyes tankolás alkalmával a kompresszor működésének leállításáig fennállt a robbanóképes gázkoncentráció kialakulásának és így robbanás bekövetkezésének a lehetősége, amely során a saját, a környező ingatlanok, és az ott tartózkodó személyek közvetlen veszélybe kerültek volna. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.