A 70 kWh kapacitású akkumulátorcsomagnak köszönhetően akár 520 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel a Mitsubishi Airtrek tisztán elektromos szabadidőjármű. A frissen bemutatott crossovert a vállalat kínai vegyes vállalata, a GAC Mitsubishi Motors fejlesztette és gyártja, így ez a hatótávolság-érték is a vonatkozó kínai szabvány (CLTC3) szerint értendő. Fogalmunk sincs tehát, hogy a mifelénk használatos WLTP normára átszámítva ez mit jelentene, de mivel az autót nem készül Európába exportálni a Mitsubishi, ennek legfeljebb elméleti jelentősége volna.

Családi villanyautó a Mitsubishitől 1

A márka stílusjegyeit hűségesen alkalmazó orrhoz képest a far kialakításánál szabadabb kezet kaptak a tervezők

Az akkumulátorcsomagját a padlólemezbe integrálva hordó Airtrek hosszú tengelytávja tágas belső teret, sík padlója jó kihasználhatóságot ígér, ám sajnos sem méretadatok, sem a belső részleteket bemutató fotók nem állnak rendelkezésre. A gyár tájékoztatása szerint mindenesetre a belső kialakítás igényes és letisztult, a mély tömegközéppontból és a merev karosszériából adódóan pedig dinamikusan és pontosan vezethető az autó.

Családi villanyautó a Mitsubishitől 2

Sportos fazonú ülések, vezetőtámogató rendszereket kiszolgáló kamera a szélvédőn, lebegő érintőképernyő, széles középkonzol

A Mitsubishi Airtrek egyébként a kínai Guangzhou cégcsoport által gyártott Aion V elektromos szabadidőjármű átfazonírozott, átcímkézett változata. Ez a testvérmodell 4,59 x 1,92 x 1,73 méteres, tengelytávja 2,83 méter. Az Aion V háromféle akkumulátorral (60, 70 vagy 80 kWh), háromféle hatótávolsággal (400, 530 vagy 600 kilométer) kapható.