Már keresik a tervezőt az Üllő térségében kiépülő utak előkészítéséhez a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. TED-en közzétett ajánlati felhívása szerint. A kiírás egy távlati csomópont bekötésére vonatkozik, amely az M4-esen jön létre Üllő ipari park csomópont néven – írja a Magyar Építők.

A jövőbeli beruházásban két út épül majd meg új nyomvonalon, ezek előkészítése lesz a nyertes feladata.

  • Egyrészt az M0-s körgyűrű ecseri csomópontja és az Ecsert – Maglódon, Gyömrőn és Péterin keresztül – Monorral összekötő, 3111-es jelű út között épül ki egy négysávos út. Az új utat hozzávetőleg 4-4,4 kilométeren új nyomvonalon kell megtervezni, szintbeni csomópontokkal és különszintű vasúti keresztezéssel.
  • Másrészt a fenti út, valamint az M4-esen távlatilag létesülő Üllői ipari park csomópont között is létrejön egy új út. Ezt a 2 kilométeres utat kétsávosra kell tervezni, szintén új nyomvonalon, szintbeni csomópontokkal.

A tervező feladata a tanulmányterv keretében az új utak vizsgálata mellett a csomópontok helyének meghatározása, valamint az M0-s autóút ecseri csomópontjának felülvizsgálata, áttervezése.