Gépjárműlopásról érkezett bejelentés 2021. november 8-án 12 óra után Miskolc belvárosából. A bejelentést követően a rendőrök a közelben meg is találták a keresett autót és egy 15 éves fiút – írja a Police.hu.

A fiatal már a járókelőknek sajátjaként kínálgatta eladásra friss szerzeményét tízezer forintért. A járművel mindössze néhány száz métert közlekedett, közben a benne lévő élelmiszerekből is fogyasztott.

Autót lopott, falatozott benne, majd fillérekért adta volna tovább 1

Kihallgatása során a fiú a nyomozóknak beismerte tettét. Elmondta továbbá azt is, hogy ez már a második alkalom volt: az előző napokban is elment egy autóval, amivel Miskolcon, a Zsolcai kapuban parkolt le. A rendőrök ezt a járművet is azonosították.

A fiatalkorúval szemben lopás és jármű önkényes elvételének megalapozott gyanújával folytat a Miskolci Rendőrkapitányság eljárást. Az Edelényi Rendőrkapitányság pedig korábban eltűnés miatt elrendelte a fiú körözését.

Autót lopott, falatozott benne, majd fillérekért adta volna tovább 2

Mindezzel összefüggésben egy szedán Suzuki Swiftről, valamint egy Smartról töltött fel képeket az oldalára a rendőrség, a közleményből azonban nem derül ki, hogy az egyes járművek pontosan mely esetekben voltak érintettek.