A platina meglehetősen szép karriert futott be: az ókori Egyiptomban, majd Latin-Amerikában az ezüst helyettesítő anyagaként használták, mostanra viszont a legértékesebb nemesfémként tartjuk számon. Ennek szellemében a Porsche megalkotta a Panamera felülmúlhatatlan kivitelét: bajos volna ugyanis a Platinum Edition fölé pozicionálni bármit is.

A luxusnál is igényesebb ez a Porsche 1
A luxusnál is igényesebb ez a Porsche 2

A luxusnál is igényesebb ez a Porsche

A luxusnál is igényesebb ez a Porsche 13
A luxusnál is igényesebb ez a Porsche 14
A luxusnál is igényesebb ez a Porsche 15
A luxusnál is igényesebb ez a Porsche 16
A luxusnál is igényesebb ez a Porsche 17
A luxusnál is igényesebb ez a Porsche 18
A luxusnál is igényesebb ez a Porsche 19
A luxusnál is igényesebb ez a Porsche 20
A luxusnál is igényesebb ez a Porsche 21
A luxusnál is igényesebb ez a Porsche 22
Fotó megosztása:

Az Európában az összkerékhajtású négyajtós Panamera és a kombi Panamera Sport Turismo modellekhez kérhető kivitel számos külső elemét egyedi festés borítja, az első kerekek mögötti légcsererostélyoktól kezdve a hátsó márkalogón és feliraton át az e-Hybrid logóig, amennyiben plug-in hibrid verziót választunk. Opcióként a 20 colos keréktárcsák is kérhetők platinaszínű festéssel.

A luxusnál is igényesebb ez a Porsche 23

A limitált kiadás nem csak dekoratív, de gazdagon felszerelt is. Adaptív légrugózás, elektrokróm külső tükrök, LED mátrix fényszórók, panoráma napfénytető, tolatókamera, parkolóautomata, valamint (a hibrid modellekhez) 7,2 kW-os fedélzeti töltő szerepel a szériafelszerelések listáján. 21 colos platinakerekek, fekete kipufogóvégek, sötétített üvegek, fényes fekete ablakkeretek és egyedi kivitelű hátsó lámpák teszik teljessé a csomagot.

A luxusnál is igényesebb ez a Porsche 24

Az utastérben GT sportkormány, motoros ajtóbehúzás, fűthető hátsó és memóriás első ülések, fekete alumínium dekorelemek és a Porsche logójával díszített fejtámaszok teremtenek speciális hangulatot. A két legkülönlegesebb stíluselem a fekete alumínium küszöbbetét és a műszerfalba applikált analóg időmérő óra.

A luxusnál is igényesebb ez a Porsche 25

A modell már rendelhető, az első autókat jövő január végén adják át az ügyfeleknek.