Sosem hagyná Batmobile nélkül a LEGO saját rajongóit és a DC univerzum legismertebb szuperhősének rajongóit sem. Éppen ezért még idén több olyan szettet is kiadnak, amik már az érkező legújabb, The Batman mozifilmhez kapcsolódnak. Az új résznek idén júniusban kellett volna megjelennie, de a járvány miatt 2022 március 4-ére tolták, a LEGO viszont nem bírt magával és megmutatta, mivel készülnek.

A kisebb készletek csak januártól lesznek elérhetőek, a legnagyobbat azonban már idén november 1-jétől megvásárolhatóvá teszik egyes piacokon. Ez pedig épp az új Batmobile alapján készült szett, ami 1360 darabos és most először nem Creator Expert készletről, hanem Technic elemekből álló modellről van szó.

Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet! 2
Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet! 3

Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet!

Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet!

Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet! 14
Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet! 15
Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet! 16
Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet! 17
Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet! 18
Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet! 19
Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet! 20
Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet! 21
Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet! 22
Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet! 23
Fotó megosztása:

Mivel az új Batmobile-t egyelőre csak nagyvonalakban ismerjük, nehéz megmondani, mennyire hasonlít majd rá. Annyi biztos, hogy az eddigiekhez képest hagyományosabb formájú, főként a 60-as, 70-es évek amerikai izomautóira hasonlító járgányt kap főhősünk, akit a Twilight filmekből ismert Robert Pattinson alakít a filmben. 

A LEGO készlet különlegessége, hogy egyrészt Technic készletként rengeteg mozgó alkatrészt tartalmaz. Motorjában mozognak a dugattyúk, ahogy toljuk az autót, működő differenciálművet és kormányművet kap, nyithatóak az ajtajai és menet közben még a lángcsóva is forog a hátulján.

Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet! 24

Tartalmaz két extra kockát is a szett, ezek világítanak, az egyik pirosan, a másik sárgán, az autó elejében és hátuljában kapnak helyet, így egy kicsit életre is tud kelni az új LEGO Batmobile. A lángcsóvával együtt 45 centiméter hosszú lesz a kész modell, 17 széles és 11 magas. Magyar ára egyelőre még nincs, Amerikában 99,99 dollárért, 31 000 forintért lehet majd hozzájutni.

Batmobile-ból sosem elég, a legújabb is a polcodra kerülhet! 25

November 1-jével azonban a magyar piacon is megjelenik egy nagyobb Batmobile készlet, ez pedig a Tumbler újratervezett verziója Creator Expert készletben Batman és Joker minifigurákkal, vagyis mi sem maradunk idén Batmobile nélkül.