A London közelében fekvő, mintegy 100 ezer lakosú Watford városáról általában a műemlék épületek, a gyönyörű parkok, no meg az a filmstúdió jut az emberek eszébe, ahol a Harry Potter-filmeket készítették, és most külön múzeumban nézhetjük meg a varázslótanonc kellékeit, a forgatási díszleteket.

Most azonban a város egy egészen más, és jóval kevésbé szívderítő specialitásáról lesz szó: kilenc darab vaspóznáról, amiket a Woodmere Avenue torkolatánál helyeztek el még 2011-ben. A radikális útszűkítéssel az itt élők a teherforgalmat kívánták kiszorítani a lakónegyedből. Ez sikerült is, a lakosok mégsem elégedettek: a rosszul kivitelezett akadályok ugyanis autók százait rongálták már meg az elmúlt évtizedben.

Az utca, ahol még a rendőrök is bajba kerülnek 1

Az oszlopok közvetlenül a járdaszegélyen állnak, így a legkisebb hibázásnál is sérülést okoznak.

A napokban azzal került a brit újságok címlapjára a hírhedt utca, hogy az egyik lakó nyáron felszerelt egy kamerát, ami megdöbbentő jeleneteket rögzített. Négy hét alatt tizenegy autó szenvedett itt súlyos sérülést: egyeseknek csak a karosszériája horpadt be, de nem ritkák a kerék- és futóműsérülések sem.

Hogy nem pusztán a vezetők alkalmatlanságáról van szó, jól mutatja, hogy egy rendőrjárőr is áldozatául esett a túlságosan szűkre méretezett torkolatnak.

Az itt élők most abban bíznak, a felvételek hatására az önkormányzat meggondolja magát: eddig ugyanis elzárkóztak az akadály átépítésétől, mondván, az autósok felelőssége, hogy tisztában legyenek járművük méreteivel.

A konkrét sérüléseket mutató fénykép- és filmfelvételeket itt tekintheted meg.