A kaposvári ügyészség által a napokban megvádolt férfi sajátos módon értelmezte a közlekedési szabályokat, amikor tavaly novemberben Tompár irányából Kaposvár felé autózott egy kétszer kétsávos úton. Az eset későbbi sértettje valamivel lassabban haladt nála, de nem annyival, hogy már ne tudott volna biztonságosan besorolni elé, amikor az út egysávosra szűkült előttük.

Hiába tartott azonban kellő távolságot a besoroláskor, hiába nem veszélyeztette a későbbi vádlottat, még csak hirtelen és erős fékezésre se kényszerítette, az annyira felhúzta magát azon, hogy az a másik jármű egyáltalán be mert sorolni elé, és emiatt neki kissé vissza kellett vennie az addigi tempójából, hogy azonnal rádudált, és a fényszórót is villogtatni kezdte.

Amint tudta, megelőzte, aztán azonnal a fékre lépett. Az intenzív lassításnak forgalmi oka nem volt, a vádhatóság szerint egyértelmű, hogy a még kétszer megismételt fékezés célja a mögötte haladó megleckéztetése volt. A vádlott mögött haladó autósnak az első két büntetőfékezést még sikerült kivédenie, a harmadiknál azonban a kocsija orra a másik autó hátsó lökhárítójának ütközött.

A vádiratában az ügyészség az eset összes körülményére tekintettel felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a bíróságnak. Személyi sérülés nem történt.