A rendőrség fülébe jutott a hír, hogy esténként bőgő motorral száguldó autósok zavarják az Andrássy út környékén élők nyugalmát. Reagálva a lakossági bejelentésekre, 2021. augusztus 26-án 19-22 óráig a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága és Közlekedésrendészeti Főosztálya célzott ellenőrzést tartott.

Mint az a Police.hu beszámolójából kiderült, habár – a rendőrség állítása szerint – rendszeresek a sebességmérések a hosszú és egyenes, ominózus útszakaszon, három óra alatt 16 gyorshajtót mértek be. Motorosrendőrök állítottak meg őket, majd közigazgatási bírságot szabtak ki rájuk.

a videó a hirdetés után indul

A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelezte: hasonló ellenőrzések a továbbiakban is várhatók.

Néhány héttel ezelőtt a Vezess összegezte az idei év gyorshajtási statisztikát június végével bezárólag. Ezekben drámai csökkenés figyelhető meg, ugyanis mint azt óvatosan a hatóságok is elismerték, az utóbbi időben ritkábban használtak a mobiltraffipaxokat.

Azóta viszont több nagyobb akcióról is beszámoltak, például Óbudán, de az augusztus második hetére meghirdetett, ROADPOL-féle Speed-ellenőrzéssorozat folyamán is rengeteg gyorshajtót fogtak el.