Azt már korábban bejelentette a Kia, hogy európai ügyfelei számára egyedi, speciális Sportage modellt fejleszt, így a már megismert globális modellújdonság nem feltétlenül egyezik azzal a középkategóriás szabadidőjárművel, amelyet először szeptember elsején pillanthatunk meg.

Míg a nemzetközi piacokra szánt, ötödik generációs Kia Sportage jelentősen nagyobb lesz elődjénél, az európai modellnél ügyeltek arra, hogy spirituális kapcsolatot teremtsenek az elődmodellel, akármit jelentsen is ez.

Az erősen döntött hátsó szélvédő és az izmos karosszériaidomok sportos, karakteres kiállást kölcsönöznek a farnak. Újdonság a kontrasztos fekete tetőlemez, míg az orrba beleszakító, hangsúlyos, bumeráng alakú LED-es nappali fények könnyen felismerhetővé teszik az autót – a Kia szavaival élve „merész és kifinomult” dizájnra számíthatunk.

Ami a tartalmat illeti, nem kell sokáig töprengenünk rajta: új generációs online kapcsolódási és vezetőtámogató technológiákat, valamint fejlett (várhatóan hibrid) hajtásláncokat ígérnek. A Sportage ötödik kiadása új padlólemezen nyugszik, ami a vezethetőség, a komfort és a helykínálat terén egyaránt előrelépést ígér.

Merész formát ölt a Kia új szabadidőjárműve 2
Merész formát ölt a Kia új szabadidőjárműve 3