Huszonnyolc év után két eltérő irányban folytatódik a Kia Sportage története: eddig világszerte azonos típusként futott, ám most, az ötödik generációval Európa külön utakra lép. Hogy milyenre, majd szeptemberben kiderül, egyelőre lássuk, milyen lesz a világ többi részén kapható új Kia Sportage.

Kettéválik az új Kia Sportage 1
Kettéválik az új Kia Sportage 2

Kettéválik az új Kia Sportage

Kettéválik az új Kia Sportage

Kettéválik az új Kia Sportage 17
Kettéválik az új Kia Sportage 18
Kettéválik az új Kia Sportage 19
Kettéválik az új Kia Sportage 20
Kettéválik az új Kia Sportage 21
Kettéválik az új Kia Sportage 22
Kettéválik az új Kia Sportage 23
Kettéválik az új Kia Sportage 24
Kettéválik az új Kia Sportage 25
Kettéválik az új Kia Sportage 26
Kettéválik az új Kia Sportage 27
Kettéválik az új Kia Sportage 28
Kettéválik az új Kia Sportage 29
Kettéválik az új Kia Sportage 30
Fotó megosztása:

Az EV6 által ihletett formajegyek a legutóbbi Sportage határozott, dinamikus vonalaival keverednek. Nem véletlen a markáns eltávolodás az eddigi, lényegre törő stílustól. A közelmúltban megújította arculatát a márka, így várhatóan mostantól ezt a négy belső stúdió (a cég németországi, észak-amerikai, koreai és kínai dizájnerei) együttműködésével megalkotott modern, egyelőre szokatlan formai irányt fogja követni a Kia többi terméke is.

Kettéválik az új Kia Sportage 31

Az egyszerű lemezfelületek ellenpontja a komplex, vonalakkal és formákkal tagolt orrkialakítás. A Sportage most először kínál kontrasztos, fekete tetőt. Az ablakkeret a B-oszlopba ültetett betétben ér véget; ezek kiviteltől függően feketék vagy krómozottak lehetnek.

Az előbbi lehet annak a speciális kivitelű Sportage X-Line variánsnak a sajátja, amely egyedi, előreugró lökhárítókkal, markáns küszöbbetéttel, nagyméretű tetősínekkel különbözteti meg magát az elegánsabb alapverziótól.

Kettéválik az új Kia Sportage 32

Hátul különösen erőteljes az EV6 hatása, a lámpatestek széthúzott kontúrjai a lökhárítóban ismétlődnek – bízunk benne, hogy szakít buta szokásával, és nem a karosszéria legaljára helyezi az irányjelzőket a Kia.

A belső térben széles, ívelt üvegpanel alá rejtett, dupla kijelző, zárójelként kialakított légbeömlők, digitális sebességváltó vezérlőfelület, valamint különálló klímaszabályozó kapcsolók teremtenek modern hangulatot. Az emelt szárnyként megformált padlókonzol eredeti ötlet, a fényes fekete kidolgozás nem tűnik túlságosan praktikusnak a kifejezetten nyomkodásra, tapogatásra tervezett felület esetén.

Kettéválik az új Kia Sportage 33

A Sportage X-Line modelleken zöld vagy fekete steppelt kárpitozást, fém- és fahatású betéteket találunk.

Műszaki részletek egyelőre nem állnak rendelkezésre a típusról; a világpremierre egy még nem meghatározott időpontban kerül sor.

Kettéválik az új Kia Sportage 34