Az, hogy ilyen esetek előfordulnak, remekül mutatja, hogy hol is tart a hazai közlekedési kultúra. Nagyon elszomorító.

A férfi két utast – köztük egy kiskorú gyermeket – szállítva közlekedett a sértett autója mögött Kaposvár egyik négysávos útján, amikor a sértett észlelte, hogy a megengedett legnagyobb sebességet túllépte, ezért fokozatosan fékezni kezdett. A vádlottnak ezért szintén fékeznie kellett, amitől az utasánál levő ital kiborult. A vádlott emiatt ideges lett, majd a záróvonalon áthaladt, káromkodva a sértett mellé hajtott és megállásra szólította fel – írja az ügyészség.

Kiborult az üdítő, megverte az előtte fékező autóst Kaposváron 1Miután a sértett ennek nem tett eleget, a vádlott megelőzte, majd büntetőfékezett előtte, végül egy körforgalomba ért, ahol a gépkocsijával keresztbe fordult és megállásra kényszerítette a sértettet. A vádlott ekkor az autójából kiszállt és a sértett gépkocsihoz ment, annak ajtaját feltépte, a sofőrt ököllel arcon ütötte, majd olyan erővel csapta be a gépkocsi ajtaját, hogy a jobb oldali első ülésébe szerelt oldallégzsák kinyílt.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben a felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt.