A rendőrségre 2021. augusztus 8-án reggel tett bejelentést egy bojti férfi arról, hogy az éjszaka valaki ellopta az autóját a ház elől, viszont már meg is találták Berekböszörményben, azonban az össze van törve – írja a Police.hu.

A részletes adatgyűjtés és tanúkutatás után egy fiatalkorú fiú került a rendőrök látókörébe. A bojti lakost még aznap előállították a rendőrörsre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Részletes beismerő vallomást tett.

Az éj leple alatt ellopta ismerőse autóját, totálkárosra törte 1

A 17 éves fiú jóban volt a sértett testvérével, így tudta, hogy hol tartják a házban az autó kulcsát. Egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntött, hogy kocsikázik egyet, ezért az éj leple alatt besurrant az ingatlanba és magához vette az indítókulcsot. Arra is gondosan odafigyelt, hogy a család ne keljen fel, ezért a járművet pár métert tolta és csak akkor indította be, amikor a háztól megfelelő távolságra ért.

Egészen Berekböszörményig hajtott, ott azonban egy utcában elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett, árokba csapódott és az oldalára borulva állt meg. A fiatal nem sérült meg a balesetben, így kimászott a kocsiból és gyalog folytatta útját. 

Az éj leple alatt ellopta ismerőse autóját, totálkárosra törte 2

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.