Ismeretlen személyek mentek be egy jászdózsai bekerítetlen tanya udvarára 2021. augusztus 8-án az éjjeli órákban. A hívatlan látogatók a sértett szabadtartású mangalica állományából tíz jószágot, továbbá egy gázpalackot és egy motoros szivattyút vittek magukkal – írja a Police.hu.

Ennek az autósnak malaca volt, de nem a rendőröknél 1

A tulajdonos bejelentést tett a Jászberényi Rendőrkapitányságra, így a járőrök azonnal a helyszínre indultak. Az egyenruhások fél órán belül, útközben egy gyanús személygépkocsit tartóztattak fel Jászdózsa külterületén. Meglepődve tapasztalták, hogy a gépkocsi utasterében – a sofőrön és két utasán kívül – négy mangalica szorongott. A járműben találták meg az egyenruhások az eltulajdonított szivattyút. 

A járőrök egy másik járművet is megkíséreltek ellenőrizni, ami a tanyai bekötőútról hajtott ki. A gépkocsiban ülő személyek azonban kivonták magukat a rendőri intézkedés alól és hátrahagyták az autót. Ebben a járműben a többi ellopott mangalicát és a gázpalackot találták meg a rendőrök.

Ennek az autósnak malaca volt, de nem a rendőröknél 2

A feltételezett elkövetőket – köztük azokat a jogsértőket, akik kivonták magukat a rendőri intézkedés alól – előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra. A középkorú hevesi férfiak gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is tart. Az egyenruhások lefoglalták az állatokat és a lopott tárgyakat, amiket a tulajdonosnak visszaadtak. Lopás megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.