Tucatjával amortizálódtak le Ford F-150-ek és Transitok, miután kisiklott az azokat szállító vasúti szerelvény, ami Claycomóba tartott az amerikai gyártó Kansas City-i összeszerelő üzeméből. Missiouri állam autópálya-rendőrségének közleménye szerint személyi sérülés nem történt, a baleset körülményei még nem ismertek – írja a The Drive.

Az viszont kiderült, hogy akkora fennakadást okozott a vonatbaleset, hogy még a közúti forgalmat is megakasztotta, az arról készült felvételek tanúsága szerint akár napokig is eltarthatott, mire minden törmeléket eltakarítottak. Nagyjából 450 autó lehet érintett az esetben a legborúlátóbb becslések szerint, vélhetően a legtöbb modell súlyosan megsérült.

Ez okozhat késedelmeket a pandémia során többször is nehézségékbe ütköző Ford szállításában. Ettől függetlenül az amerikai gyártó szeretné visszaszerezni a roncsokat, mégpedig az azokból még kiszerelhető félvezetők miatt, amikből szintén hiány keletkezett az elmúlt időszakban.

Miközben benzinillatú parfümmel szerezne örömet villanyautóra váltó ügyfeleinek, a Motor1.com cikke szerint gyártási stratégiájának újratervezésén ügyködik a Ford. Hogy kompenzálják a közelmúlt bevételkiesését, az amerikai fontolgatják, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek az előre megrendelt autók gyártására.