A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jármű önkényes elvételének megalapozott gyanújával indított eljárást egy helyi és egy hajdúhadházi lakossal szemben – olvasható a Police.hu-n.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak beültek egy Debrecen belvárosában parkoló, nyitott autóba 2021. július 29-én hajnalban.

A kesztyűtartóban hagyott kulccsal a gépkocsit beindították, de elinduláskor nekiütköztek két parkoló járműnek is, majd elfutottak a helyszínről.

A rendőrök a bejelentést követő adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket. A 18 és 19 éves férfit még aznap elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket.

Fiatalok kötöttek el egy autót, azzal a lendülettel össze is törték 1

Mindketten beismerő vallomást tettek. Az eljárás során kiderült az is, hogy az idősebbik fiú 2021 júliusában ellopott két biciklit, továbbá betört egy vendéglátó egységbe Debrecenben, ahonnan közel 40 ezer forintot vitt magával.

A nyomozók a 19 éves helyi lakost bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2021. július 30-án elrendelt. Társa szabadlábon védekezik.