Az idő előrehaladtával folyamatosan fejlődnek a Teslák, a szoftveres rendszernél is egymást követik az újabbnál újabb változatok. Ezeket azonban nem kapja meg egyszerre valamennyi tulajdonos, hanem napokat, esetenként heteket vesz igénybe, mire egyre nagyobb körökhöz eljut egy-egy újítás.

Magyar szempontból viszont egyáltalán nem elhanyagolható, hogy a 2021.24-es szoftverfrissítéssel az orosz és a román mellett már a magyar nyelv is elérhetővé válik – írja egy Reddit-bejegyzésre hivatkozva a Villanyautósok.hu.

Fontos újítás a Teslánál, ennek örülhetnek a magyarok 1

Képernyőkép is bizonyítja, hogy immár magyarul is tudnak a Teslák. (Forrás: Emulsifide/Reddit)

Természetesen nem csak a nyelvi csomag bővült a Tesla operációs rendszerében: a Netflix és a YouTube után a Disney+-szal bővül a kínálat, igaz, Magyarországra hivatalosan csak az év második felében érkezik meg a streaming szolgáltatás.

Megjelent a Carwash Mode is, aminek köszönhetően gombnyomásra válik autómosó-kompatibilissé az autó, amit ezzel akár üresbe kapcsolhatunk. Ilyenkor a rendszer automatikusan felhúzza az ablakokat, reteszeli a töltőnyílás fedelét, illetve kikapcsolja az automata ablaktörlőket, az önműködő ajtózárat, nem utolsósorban pedig a tolatóradar és egyéb közelségjelző szenzorok hangjelzéseit.

A frissítés által kikapcsolhatóvá válik a külső visszapillantó tükrök automatikus elsötétítése, a beépített fedélzeti kamera pedig baleset észlelésekor – külön utasítás nélkül – elmenti a felvételeket.

Olyan apróságokra is gondoltak mindemellett a Tesla emberei, hogy ezentúl lehessen választani, hogy százalékban vagy becsült kilométerszámban tüntesse-e fel a visszalévő hatótávot – a kettő között a képernyőre bökve lehet váltani, ahogyan már arról is dönthetünk, hogy aktív maradjon-e vezetés közben a WiFi-kapcsolat, vagy sem.