A Dodge Challenger SRT Demon a világ egyik legeszementebb személyautója. 6,2 literes, kompresszoros V8-as motorja 852 lóerőt és 1044 Nm-t bocsát a pilóta rendelkezésére, ám ennek ellenére nem szokásos sportautóról van szó, hanem egy rendszámozható dragsterről, azaz gyorsulási versenyautóról, amely állórajttal 9,65 másodperc alatt teszi meg a negyed mérföldes távot.

Legyőzi az Ördögűző a Démont? 1

Ennek a démonnak épített remélhetőleg méltó ellenfelet a Hennessey, és azt stílusosan Exorcist, azaz ördögűző névre keresztelték. Az alapokat a Chevy Camaro ZL1 adja, de semmi nem maradt változatlan. A csúcsteljesítmény 1014 lóerő, a maximális forgatónyomaték 1197 Nm, és a legfontosabb: 9,57 másodperc alatt (azaz a Dodge-nál 0,08 másodperccel gyorsabban) futja a negyed mérföldet. A végsebesség 349 km/óra, álló helyzetből 2,1 másodperc alatt gyorsul 96 km/órára.

Legyőzi az Ördögűző a Démont? 43

A Hennessey márka harmincadik évfordulójára épített őrületből mindössze harminc darab készül, egyenként 135 ezer dolláros (kb. 41,3 millió Ft) belépő áron, ami az egyébként szintén nem megvetendő Camaro ZL1 vételárát is tartalmazza. Ha hozzuk a saját autónkat, az átépítés „mindössze” 55 ezer dollárba (16,8 millió Ft) kerül.

Ezért a pénzért egy teljesen újraépített és áthangolt motort kapunk, speciális beömlővel, vezérműtengellyel, acél hengerfejjel, valamint természetesen kompresszorral szerelve. Az Exorcist kézi és automata váltóval, kupéként és kabrióként egyaránt megrendelhető.

Legyőzi az Ördögűző a Démont? 44

Gyártója kétéves, 38 ezer kilométeres garanciát vállal az autóra, amelyet egyébként a világ bármely részére hajlandóak felkészíteni és kiszállítani – megfelelő pénzért, természetesen.

Alább két rövid videón keresztül ismerkedhetsz az Ördögűzővel; az indításhoz kattints a képekre:

a videó a hirdetés után indul

a videó a hirdetés után indul