Hazánkban szerencsére eléggé visszaszorult az autólopások száma, de a világ számos pontján komoly gond ez. Az autóriasztók segíthetnek elijeszteni a tolvajokat, de sokan már nem foglalkoznak a visításukkal.

A Ford segítene visszaszorítani az ilyen jellegű bűnözést, ezért fejlesztette ki az okostelefon-kapcsolattal működő SecuriAlert riasztórendszert (korábban Guard Mode néven futott a haszonjárműveknél), ami immár a személyautó-tulajdonosok számára is elérhető.

A rendszer értesítést küld a felhasználó okostelefonjára, ha bármilyen aktivitást érzékel az autóval kapcsolatban, például ha kinyitották az ajtót, vagy ha valaki (akár kulccsal is) bejutott a járműbe. Így a tulajdonos akkor is nyugodt lehet, ha éppen nem lát rá az autójára, vagy ha azt hallótávolságon kívül parkolta le.

A rendszer a FordPass alkalmazás segítségével aktiválható, és ezen keresztül értesíti a tulajdonost, ha valaki behatol járműbe, illetve azt is jelzi, hol észlelte utoljára a járművet. Akkor is jelez, ha az ajtót a kulccsal próbálják kinyitni (erre a hagyományos riasztók többnyire nem reagálnak), ami olyankor hasznos, ha valaki másolt vagy lopott kulccsal próbál hozzáférni az autóhoz.

Amikor a tulajdonos visszatér a járműhöz – például hogy reggel munkába menjen –, egyszerűen csak ki kell kapcsolnia a SecuriAlertet a FordPass alkalmazás segítségével, és már indulhat is.