Új programot indított a Nissan, amely az agyfunkciók anatómiai kutatására összpontosít. A program célja olyan tréning kifejlesztése, mely fokozza a vezetéssel és versenyzéssel kapcsolatos agyi funkciókat. Ezért abban Sebastien Buemi és Oliver Rowland Forma E pilóták vesznek részt.

A ’Nissan Brain to Performance’ (Nissan, agy a teljesítményért) elnevezésű program fejlett agyi képalkotást és analízist alkalmaz a hivatásos pilóták sajátos anatómiai tulajdonságainak meghatározására. A programot Dr. Gheorghe Lucian koordinálja, agykutatás és tréning területén tevékenykedő szakértő, aki elárulta: „A programunk arra keresi a választ, hogy milyen elektromos agyi aktivitás teszi lehetővé, hogy egy pilóta kiválóan végezhesse a vezetési tevékenységet. Ezután pedig, ha tudunk, szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy ezt a teljesítményt tovább lehessen fejleszteni kifejezett agyi tréningen keresztül.”

Elektromosságtól lehetünk jobb sofőrök 1

Nissan at CES 2018

Reményeik szerint a kutatás végső soron segít majd egy átlag autós vezetési képességeinek fokozásában és az elektromos autózás fejlesztésében is.

Az új program első lépéseként különböző feladatokat kell majd ellátniuk a legkorszerűbb szimulátorokon, amely során részletes analízist és tesztelést végeznek a pilóták agyi funkcióit illetően. Az adatokat összevetik átlagos, nem versenyző kontroll csoporttal. Az eredmények nyomán sofőr tréning program dolgoznak ki, amely elektromos agyi stimulációt is tartalmaz.