A vádirat szerint a kecskeméti nő 2020. november 11-én reggel, a lajosmizsei pihenőnél hajtott fel személyautóval az M5-ös autópályára Kecskemét felé.

Az előtte, azonos irányban közlekedő kisteherautó sofőrje túl lassan hajtott, ezért a nő a távolsági fényszóróval többször rávillantott. A kisteherautót vezető férfi a felhajtóról az autópálya külső sávjába sorolt, a vádlott pedig a belső sávba áttérve balról előzni kezdett.

Az előzés során a nő a tehergépkocsi mellé hajtott, leengedte a jobb oldali első ablakot, és kiabálni kezdett a férfi felé. Miután az előzést befejezte, a vádlott az autót hirtelen jobbra kormányozta, és részben áttért a külső sávba, majd legalább ötször indokolatlanul röviden fékezett. A sértett az ütközést csak fékezéssel és a jármű leállósáv felé kormányzásával tudta elkerülni.

a videó a hirdetés után indul

Ezután a külső sávban haladtak tovább, de a nő ismét indokolatlanul fékezett. A sértett áttért a belső sávba, hogy balról előzze a vádlottat, de a nő szintén áttért a belső sávba, és megint indokolatlanul fékezett. A sértett az ütközést csak erőteljes fékezéssel tudta elkerülni.

A járási ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön és pénzbüntetés kiszabását indítványozza a vádlottal szemben azzal, hogy a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.