A BKK a Facebook-oldalán pénteken kora este azt írta: az esőzés miatt a II., a III., a XI., a XII. és a XXII. kerületben, valamint a Belvárosban, a XVI. és a XVII. kerületben is korlátozások voltak érvényben.

Fakidőlés miatt terelve közlekedik a 222-es autóbusz, ezért nem érinti a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Kuruclesi út megállót, a 291-es autóbusz pedig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem megállót.

A 124-es autóbusz terelve közlekedik Rákospalota, Bogáncs utca felé, nem érinti a Kovácsi Kálmán tér és a Közvágóhíd tér megállót, a Bosnyák tér felé pedig a Közvágóhíd utca megállót.

A katasztrófavédelem szóvivője hozzátette: több helyszínen a hirtelen összegyűlt csapadékot szivattyúzni kellett. Kora estig 14 épületkárról kaptak bejelentést, legtöbb esetben kéményeket és tetőket rongált meg a viharos szél, illetve a jégeső. Mostanáig országszerte 84 helyszínre riasztották a katasztrófavédelmet. A legtöbb hívást Budapesten és Komárom-Esztergom megyében kapták. A Baranya megyei Sellyén és Drávaiványin több épület tetőszerkezete is megrongálódott.

 

A heves zivatarokat szélrohamok, felhőszakadás és több centiméter nagyságú jég is kísérte.