A vád szerint 2017. május 15-én M. Richárd jogosítvány nélkül, a megengedett 50 km/h-s sebességet jelentősen túllépve, 130 km/h-s sebességgel haladt a XIII. kerületi Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába.

A Vágány utca felől érkező Citroën – amelynek sofőrje a harmadrendű vádlott – a lámpa zöld jelzése után a Dózsa György útról egy lendületes gyorsítással akart balra kanyarodni a Kassák Lajos utcába. A kanyar szabályos ívét azonban levágta, hogy mielőbb be tudja fejezni a manővert, és így ne akadályozza a szembejövőket.

A nagy sebességgel közeledő Mercedest azonban nem vette észre, így az nagy erővel csapódott neki a kanyarodó Citroënnek. A balesetben a kanyarodó autó két utasa, egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek.

A négy éve húzódó ügyben pénteken jogerős ítéletet hirdettek. Az ügy elsőrendű vádlottját, M. Richárdot – az elsőfokú ítéletet enyhítve – 3 év hat hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A harmadrendű vádlott – akinek utasai meghaltak a balesetben – 2 év felfüggesztett fogházbüntetést kapott. Mindkét vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának bűntettében találták bűnösnek. M. Richárdot a közúti veszélyeztetés bűntettében a másodfokú bíróság is felmentette – írta a Telex.