Legalább egy autó és egy motor kisodródott a körforgalomból kihajtva az M86-os autóút bevezető szakaszán – adta hírül szombaton a 112press.hu. Kiderült, hogy eddig tisztázatlan körülmények között öt liter használt sütőolaj került az aszfaltra.

A portál feltételezése szerint úgy fordulhatott ez elő, hogy az ötliteres ásványvizes palack egy utánfutóról esett le, miután a szomszédos benzinkúton valaki le akarta adni tankolás után. Valószínűleg ekkor feltette a kocsi tetejére, és ott is felejtette. A palack a körforgalomig tartotta magát, ott azonban lecsúszott a tetőről és az úttestre esve az olaj kifolyt.

Többen is bajba kerültek az M86-oson, ez az oka 1

A 112press.hu olvasója szerint – aki történetesen a pórul járt sofőrök hozzátartozója – a motoros időben észrevette az olajfoltot, próbálta elkerülni, de így is elcsúszott. Utasával együtt minimális sérülésekkel, horzsolásokkal úszták meg az esetet, de a motor csúnyán megrongálódott.

Időközben már elhárult a veszély, a járművezetők ugyanis jelezték azt a 112-es segélyhívón, a Magyar Közút munkatársai mentesítő anyagot szórtak az olajra, illetve terelőkúpokkal lezárták az érintett sávszakaszt.

Többen is bajba kerültek az M86-oson, ez az oka 2