Egy álcafóliázásától nem teljes mértékben megszabadított, de már sorozatgyártású autóval települt ki a Porsche a Nürburgringre idén június 14-én, hétfőn, majd még ebéd előtt megdöntötték a szabadidőjárművek körrekordját.

A Porsche Cayenne a leggyorsabb szabadidőjármű 1

Az új csúcstartó egy különlegesen sportos kivitelű Cayenne Turbo Coupé, amelynek világpremierjére hamarosan sor kerül. A négyliteres turbómotorral és különlegesen hangolt futóművel felszerelt autó teljesen szériaállapotú volt, beleértve a tömegét, valamint a gyári szerelésű, 22 colos Pirelli P Zero Corsa abroncsokat. Mindössze egy versenyülés és egy bukókeret került az autóba, hogy egy esetleges balesetben óvja a pilóta életét.

A Porsche Cayenne a leggyorsabb szabadidőjármű 17

Lars Kern tesztpilóta és a rekorder Porsche Cayenne

A közjegyző által jóváhagyott új SUV-körrekord így 7 perc 38.925 másodperc. Ez markáns, ha nem is eget rengető előrelépés a 2019 novemberében beállított, eddigi rekordhoz képest, amelyben az Audi RS Q8 7 perc 42 másodperc alatt ment körbe a pályán. Előtte a Lamborghini Urus (7’47”), a Mercedes-AMG GLC63 S (7’49”) és az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio (7’52”) futottak 8 perc alatt.

A Porsche Cayenne a leggyorsabb szabadidőjármű 18

A rekordkísérletről készített, illetve a fejlesztést bemutatót filmfelvételt ide kattintva tekintheted meg.