A vádirat szerint a 44 éves férfi 2020. július 16-án a 81. számú főúton haladt autójával Székesfehérvár felől Kisbér irányába. A bodajki bekötőútnál beérte az előtte haladó kocsisort, majd előzésbe kezdett annak ellenére, hogy szemből jött egy kamion. Az előzést csak úgy tudta befejezni, hogy a sértettre ráhúzta a kormányt, akit ezzel erőteljes fékezésre kényszerített.

A sértett a veszélyesnek ítélt manőver miatt az elkövetőre villogott, és széttárta kezeit, hogy kinyilvánítsa nemtetszését. Ekkor az elkövető büntetőfékezéssel, az útról csak enyhén lehúzódva megállt, és ezáltal az egész mögötte haladó kocsisort megállásra kényszerítette.

A férfi kiszállt az autóból, a sértetthez ment, és őt, valamint a vele utazó nőt trágár módon szidalmazni kezdte, majd egy alkalommal ököllel, egy további alkalommal pedig tenyérrel is megütötte a sértett arcát. Ezt követően egy nagy erejű ütéssel a sértett autójának szélvédőjére is rácsapott, ami ennek következtében bepókhálósodott.

A szokatlan forgalmi helyzet okán a szemből érkező autósok is megálltak, így az elkövető az egész főút forgalmát megállította. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de fennállt súlyosabb sérülés kialakulásának reális veszélye.

Az ügyészség a büntetett előéletű elkövetővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés mellett járművezetéstől, valamint közügyektől eltiltás kiszabását, illetve a szélvédő betörésével okozott közel 81 ezer forint kár megtérítését indítványozta.