Egy jól ismert, középmotoros szupersportkocsi alapjaira épül a Touring Arese RH95, a Touring Superleggera legújabb kétüléses alkotása. Hivatalosan csak ennyit árul el a műhely, viszont a műszaki adatokból elfelejtették kihagyni a 670 lóerős, 90 fokos V8-as motort, illetve muszáj volt betenniük egy fotót a műszerfalról is: az Arese RH95 bizony egy Ferrari 488-as.

Ferrariból készült ez a mesés kupé 1
Ferrariból készült ez a mesés kupé 2

Ferrariból készült ez a mesés kupé

Ferrariból készült ez a mesés kupé

Ferrariból készült ez a mesés kupé 6
Ferrariból készült ez a mesés kupé 7
Ferrariból készült ez a mesés kupé 8
Fotó megosztása:

Az autó mintha a csapat legutóbbi néhány alkotásának szintézise volna: az Alfa 8C 2900 Le Mans Berlinetta által ihletett Aero 3 adta a hűtőmaszkot és az első légbeömlőket, a Disco Volante az elegáns övvonalat.

Cikkünk bevezetőjében egyébként már említettük, mire utal az Arese és a 95, most azt is eláruljuk, hogy az RH arra az ügyfélre utal, aki a projektet finanszírozta. Nem tudni, hány példányban készül a Touring Superleggera 488-as átirata, sem azt, hogy mennyibe kerül, de vélhetően többen szeretnék majd megvenni, ahány darabot készít belőle a cég.

Ferrariból készült ez a mesés kupé 9

Ha már a motorról megemlékeztünk, lássuk a többi paramétert is: a 478 cm-es autó 3,0 mp alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 330 km/óra. A hátsó kerekekhez hétfokozatú duplakuplungos váltó viszi el a nyomatékot, a keréktárcsák 20 colosak.