Ilyen lehet a megvalósult álom: a 2012-ben bemutatott Alfa Romeo Disco Volante Touring koncepció a legendás 1952-es előd Disco Volante modern verziója volt az Alfa Romeo 8C-re alapozva. Minél könnyebb és minél áramvonalasabb autó létrehozása volt a cél, amit a milánói Touring Superleggera karosszériaépítő cég mérnökei öntöttek autóformába.

A 2012-es tanulmány megjelenése után egy évvel itt a hír: az autót mi, földi halandók is megvásárolhatjuk. Gyártani fogják.

Akinek eddig nem tudta, mire költse pénzét, most fellélegezhet. A kétüléses GT dizájnja, formakultúrája egészen elképesztő. Az autó az olasz formatervezés legszebb éveit idézi fel: könnyed, ruganyos formák, mégis hallatlan elegancia jellemzi. Úgy ül, mint egy ugrásra kész macskába oltott repülő csészealj.

Louis De Fabribeckers, a dizájnért felelős mérnöknek mindennél fontosabb volt, hogy a klasszikus dizájnt a lehető legkevésbé bontsák meg. A forma adott volt, nincsenek kompromisszumok, a gyártást ennek kellett alárendelni. A kisebb változtatások pedig csak kiélesítették a 2012-es modellt. A formatervezésnél fokozottan ügyeltek a fenékrészre, hogy a menetzajt maximálisan csökkentsék

Piacra kerül a csoda-Alfa 3

Az autó szerkezete a kategóriájában ma elterjedt alumínium-szénszálas kombinációban öltött testet: alumínium váz, szénszállal megerősített műanyag elemek. A rengeteg kézi megművelés miatt példány elkészítéséhez 4000 munkaóra kell majd.  
A belső terek és felületek kialakításánál űrhajós, sci-fi-s ihletettségben éltek a mérnökök, és tényleg futurisztikus lett, mégis összetéveszthetetlenül klasszikus Alfa.

A szuperkönnyű 4,7 literes V8-as motor 450 lóerős és 480 Nm-es nyomatékot tud, az autót 4,2 másodperc alatt juttatja százra és 290 km/órás tempónál éri el a csúcsot. A hajtásláncban hatfokozatú sebességváltó és önzáró differenciálmű szerepel.

Piacra kerül a csoda-Alfa 4
Az árról egyelőre nem tudni, ha valakinek jutott az 500 darabos szériában gyártott Alfa 8C-ből, abból  fél év alatt készít el a Disco Volantét a Touring Superleggera. 
A rendeléseket ide lehet címezni:
 
Carrozzeria Touring Superleggera s.r.l.
via per Arese, 30
20017 Terrazzano di Rho(MI)
Tel. +39 02 93909285-6
Fax: +39 02 93908420