Reneszánszát éli a kempingezés, modernkori formájában viszont sátor helyett már inkább az autóikban, pontosabban azok tetején alszanak a kalandvágyók. Ezt figyelembe véve a Mini két konnektoros hibridautójához, a Cooper SE-hez és a SE Countrymanhez is elérhetővé tette a tetősátrát – vette észre a Carbuzz.

Modell mellett konkrét felszereltséghez kötik az új kiegészítő elérhetőségét: a tetősátor a Countryman All4 és a Classic Plus csomagok mellé kérhető, ezek ugyanis tartalmazzák a tetősínt, melyen könnyen rögzíthető.

Extrém kalandra csábít a Mini újítása 1

A Mini kiemeli, hogy a tetőre szerelhető sátor más szempontból is a fenntarthatóságot szolgálja, persze azon túlmenően, hogy két kevésbé környezetszennyező  motorverzióhoz kínálják – a koncepció az, hogy segítségével sok környezetbarát program előtt nyílik lehetőség. A márka afelől is igyekszik mindenkit biztosítani, hogy a sátor – természetesen összehajtott állapotában – nem rontja kiugróan az autó aerodinamikáját, növelve a fogyasztást.

Jó hír, hogy nincs szükségünk seprűre, nem kell hoppanálnunk, de még profi mászóknak sem kell lennünk, a tetősátorhoz ugyanis egy nyolclépcsős létra is tartozik. Annak pedig a barkácsolni annyira nem szeretők örülhetnek, hogy különböző magasságokban, könnyen felállíthatjuk a magunk kis menedéket: néhány másodperc és néhány biztonsági retesz kioldásának kérdése – utána a sátor automatikusan felemelkedik a gázrugós kialakításnak köszönhetően.

Extrém kalandra csábít a Mini újítása 2

A tetősátorban ketten férnek el, és még a forró nyári estéktől sem kell tartani, mivel az ablakok nyithatóak. Természetesen a moszkitók miatt sem kell aggódnunk: a szúnyoghálók révén nyugodt órákat tölthetünk a szabadban, pihenéssel.

Egyelőre nem derült ki, milyen áron kínálják a tetőre szerelhető sátrat, de olyan kiegészítők, mint a szörfdeszkatartó, az alaptartó-rendszer és a csomagtartó, 105-378 dollár (nagyjából 30-110 ezer forint) közötti áron vásárolhatóak meg a Mini amerikai weboldalán.

Földes Attila kollégánk nem is olyan régen kipróbálta, milyen egy Suzuki Jimny tetején aludni:

Kipróbálnád, milyen egy Mini tetején aludni?
Még szép!
83% (120)
Kizárt...
11% (15)
Nem tudom.
6% (9)