Kiírta a közbeszerzést a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az M0-s autóút északi szektorának kiviteli- és tender tervdokumentációjának az elkészítésére – vette észre a Napi.hu.

Az uniós közbeszerzési tender alapján a körgyűrű folytatását a 11-es és a 10-es főút közötti szakaszán építhetik meg, vagyis a Szentendrei út folytatását köthetik össze a Bécsi útéval. A 8 kilométeres szakasz 2×2 forgalmi sávos lesz, melyből egy 2 kilométeres, illetve egy 3,2 kilométeres alagútban vezet.

A forgalmi viszonyokhoz igazodva az útszakasz elején átépül a budakalászi csomópont, Ürömnél szintén különszintű forgalmi csomópontot alakítanak ki egy, támfallal határolt bevágásban. A végén pedig a távlati M10-es Budapest-Kesztölc szakasz Üröm-Solymár között tervezett szakaszához csatlakozik az M0-s, külön szintben. 

Majdnem 4 kilométer hosszú és 2×1 forgalmi sávos lenne a csatlakozó út, mely csakugyan ezen projekt keretében valósulna meg. 32 hónapot határoztak meg tervezési időnek.

Az pályázhat a tenderre, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben közúti infrastruktúra-fejlesztéshez kapcsolódó tervezési feladatokból legalább nettó 1,5 milliárd forint árbevétele származott. Az ajánláttétel határideje június 24., az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőség is.