Egy tízéves kisfiú két felnőtt kíséretében, késő este egy dél-angliai kisváros utcáin kerékpározott, amikor hátulról beléjük rohant egy kisautó.

A kocsi maga alá gyűrte a fiút és annak kerékpárját. A balesetnek több szemtanúja is volt, és amikor látták, hogy az autó vezetője megpróbál elhajtani, a kétségbeesett édesapával együtt kiabálni kezdtek: vigyázzon, a gyerek az autó alá szorult! A sofőr azonban nem vett tudomást a többiekről, hátramenetbe kapcsolt, és elindult. Ismét áthajtott a kisfiún, és elhajtott, magával húzva az autó alá ékelődött, összetört biciklit.

Amikor később a rendőrök megtalálták az autót, a kerékpár még mindig alatta volt.

A sofőr, egy 76 éves férfi a gázolás pillanatában erősen ittas volt, a Nagy-Britanniában megengedett véralkoholszint több mint kétszeresét mérték nála. A tavaly októberben történt gázolás miatt 2,5 év letöltendő börtönre ítélték, és 4,5 évre bevonták a jogosítványát.

A gyermeknek eltört a kulcscsontja és a medencéje, megrepedt a gerince, kificamodott a csípője és megégett a bal arca. Sisakját véresen, darabokra törve találták meg a közelben: alighanem megmentette az életét, hogy viselte. Most, 8 hónappal a történtek után a kisfiú még mindig lábadozik.

Képünk illusztráció