Átvette a MOL-tól az M1-es autópálya 28-as kilométerszelvényénél, a zsámbéki pihenőhelynél található kútpárt, így jelentős átalakítások és teljes felújítás után újabb töltőállomásokkal bővítette kúthálózatát a Lukoil – tudatta a Vezessnek eljuttatott közleményében a hálózatot üzemeltető Normbenz Magyarország Kft.

Az újak átadásával a hazai Lukoil-töltőállomások száma megközelítette a 80-at, az új kútpár elhelyezkedése a Győr, Sopron vagy Ausztria irányába utazók, illetve az innen Budapestre érkezők számára lehet kedvező. A benzinkutakon a normál mellett prémium TOP Extra üzemanyagok is elérhetőek, ahogyan AdBlue adalék és LPG is tankolható.

A kútpárt DESPAR-élelmiszerüzletekkel és Piknik Bistro gyorséttermekkel bővítették, ezzel párhuzamosan pedig a kúthálózat meglévő töltőállomásainak továbbfejlesztésén is dolgoznak. A projekt keretében a tavalyi év eleje óta összesen tizenkét új DESPAR-üzletet nyitottak, melyek száma 40-re nőtt.

Folytatódott az elektromos gyorstöltők telepítése is: az elmúlt időszakban Kecskeméten, Mezőkövesden és Celldömölkön is elérhetővé vált a lehetőség a villanyautósok számára a már meglévő, M3 Jakabpuszta észak és dél, illetve Miskolc töltőpontok mellett.