Vádat emelt egy pécsi férfi ellen a Pécsi Járási Ügyészség, aki a piros jelzés ellenére áthajtott a vasúti kereszteződésen – derült ki a Baranya Megyei Főügyészség sajtóközleményéből. 

A vádlott 2020 októberében Pécsett vezette munkáltatója tehergépkocsiját, amikor az egyik vasúti átjáró előtt megállt, mivel a fénysorompó piros jelzést adott. Néhány percig várakozott, majd úgy döntött, nem várja meg, hogy fehérre váltson a készülék. Ezért először megelőzte az előtte várakozó gépkocsikat, majd kikerülte a menetirány szerinti jobb oldalon lévő fénysorompót, majd ezután megpróbálta kikerülni a másik oldalit is, azonban ekkor figyelmetlenségből letörte azt.

A sofőr ezt követően a tehergépkocsival félreállt, azonban utána távozott a helyszínről anélkül, hogy a balesetet bejelentette volna. Cselekményével a vasúti átjáróhoz érkező más autóvezetők és utasaik életét, testi épségét veszélyeztette, ugyanis a vasúti átjáró nem nyújtotta az attól elvárható biztonságot. Az elkövető cselekménye a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megállapítására alkalmas.