Megkezdődött a megújult közbringarendszer (Mol Bubi) tesztelése a megrendelői próbaüzemmel – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön. A BKK száz munkatársa kétszázharminc új kerékpárral teszteli a rendszert, megvizsgálják a regisztrációs és bérlési folyamatokat, illetve ellenőrzik az adatkommunikációs kapcsolatot is.

A Vezess által korábban már tesztelt kétkerekűek 3,1 kilogrammal könnyebbek, és fújt, defekttűrő gumikkal szerelik fel őket, amelyek a korábbi szivacstömlős kerekekkel szemben jelentősen könnyebb és gyorsabb haladást tesznek lehetővé. Egyszerűbb használatot biztosító okoslakat és egy praktikus mobiltartó is lesz a kerékpárokon. 1200 kerül belőlük a főváros utcáira.

Új weboldal és applikáció készül, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet intézni a biciklik bérlését, és új, megfizethető díjszabás lesz, illetve megszűnik a kauciós díj.

A próbaüzem következő lépésében a BKK már kétszázra növeli a tesztelők számát, akik a valós helyzetnek megfelelően, komolyabb terhelés mellett figyelik a működés során jelentkező esetleges hibákat. Ám erre csak akkor kerül majd sor, ha a most zajló első teszten rendben működik, és az észlelt esetleges hibákat kijavították.

A BKK közlése szerint olyan rendszert szeretnének, amely lényegesen egyszerűbben, hibamentesen működik, ezért az  “éles” indulás feltétele az, hogy több napon keresztül hibamentesen működjön a rendszer

Olvasd el tesztünket az új Bubiról: