Egy floridai férfi rács mögött várja a bírósági tárgyalást, amelyben hamisítás, csalás és nagy értékű járműlopás miatt kell a vádlottak padjára ülnie.

A 42 éves Casey William Kelly tavaly július 27-én egy 139 203 dollárról és 5 centről (akkori árfolyamon számolva 43,6 millió Ft) kiállított csekket adott át egy floridai Porsche-kereskedőnek, majd távozott az ily módon megvásárolt autójával: egy vadonatúj Porsche 911 Turbóval (a férfi és autója a fenti képen látható). A kereskedő elfelejtette ellenőrizni, hogy érvényes-e a csekk – és persze nem volt az, így lopásért feljelentették a férfit.

Kelly azonban eddig sem tétlenkedett: már másnap ismét akcióba lendült. Ekkor 61 521 dollárért (19,25 millió Ft) próbált három Rolex órát vásárolni egy ékszerésznél. A kereskedő ez esetben résen volt, nem adta át az órákat, amíg nem ellenőrizte a csekk érvényességét. Miután két nap múlva kiderült, hogy hamis a csekk, feljelentést tett a helyi seriff hivatalánál. Mivel mindkét bűnügyet ugyanabban a megyében követték el, a nyomozóknak könnyű volt összekötniük a szálakat.

A férfit még aznap letartóztatták. Nem tagadott, sőt, elárulta, hogy otthoni számítógépén szerkesztette, és asztali nyomtatóján nyomtatta ki a hamis csekkeket.