A szervezeti fejlesztés a Ford globális stratégiáját tükrözi, amely alapján szolgáltató központokba szervezi a tevékenységeinek egy részét. Az európai központ Budapesten lesz, a tervek szerint Magyarországról irányítják majd a Ford Business Solutions Europe (FBS Europe) összes tevékenységét a kontinensen.

A budapesti Ford Business Solutions Europe igazgatójává április 1-jével Dieter Rogmannt nevezték ki. Feladata a márka jövőbeli üzleti megoldásainak stratégiai irányítása lesz Európában, méghozzá az értékteremtés, a digitális átalakítás, valamint a végpontok közti (E2E) intelligens folyamattervezés következetes alkalmazásával.

Új központot hoz létre Budapesten a Ford 1

A Ford Business Solutions Europe székháza a Váci Greensben.

Olyan pénzügyi, tervezési, értékesítési, marketing- és erőforrás-funkciók tartoznak a 2018 óta már működő szolgáltató központ mostani bővítésével a szervezet működéséhez, amelyek a Ford globális tevékenységeit is befolyásolják. Magyarországon nemcsak a fővárosban, hanem Szentendrén is tart fenn irodaházat a Ford, és összesen 624 magasan képzett mérnököt, közgazdászt foglalkoztat. A létszám a mostani átalakulással várhatóan tovább bővül.

A Ford egyre növekvő magyarországi beszállítói hálózattal rendelkezik: jelenleg több mint 40 vállalat gyárt és szállít részegységeket a Ford üzemei számára. A márka pozíciója erős a magyarországi gépjármű-értékesítésben: 9,1 százalékos piaci részesedése van az új személyautók szegmensében, és 32 százalékos részesedést szerzett a haszongépjárművek piacán.