A világ első (és eddigi egyetlen) megfizethető űrprogramjának elindítását jelentette be csütörtökön a Dacia. A DUSTAR névre keresztelt innovatív, földön kívüli utazás a mai, rendkívüli kilövéssel a kiemelkedő ár-érték arányú űrutazás hajnalát jelenti.

A kilövés pillanatait meg is örökítették:

„Célkitűzésünk, hogy a legjobb ár-érték arányt kínáljuk ügyfeleinknek, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötniük a minőség terén. Mivel ezt itt, a Földön már elértük, egyértelmű volt, hogy egy autó űrbe juttatása lesz a következő lépésünk!” – fogalmazott Alan Ding, a DUSTAR Operations vezetője a márka titkos, de még e világi bázisán.

„Sokan álmodoznak az űrutazásról, mi pedig meg szeretnénk mutatni, hogy egy kis erőfeszítéssel ez valósággá válhat. Határtalanul boldog vagyok, hogy ezt a munkát, a kalandvágyó és robusztus Dacia Duster egészen új magaslatokba emelésével kezdjük meg.”

De álljunk meg egy szóra: pillants csak a naptárra!

Bár kétségkívül innovatívnak és rendkívülinek hangzik az ötlet, sajnálatos módon nem fedi a valóságot. Mindössze a Dacia április 1-jei poénkodásáról van szó, Bolondok napja alkalmából.  

A napokban a Volkswagen is igyekezett megtréfálni a nagyérdeműt, ám a wolfsburgiak előrehozott próbálkozása kissé balul sült el.