A Szentendre.hu beszámolója szerint egyre tarthatatlanabb a parkolási helyzet Szentendrén, ezért április 9-étől városvédő intézkedésként fogják alkalmazni a kerékbilincs használatát, mivel a járvány ellenére is nagy tömegek tódulnak a városba, és „az ingyenes parkolásra vonatkozó kormányrendelet még nagyobb káoszt teremtett”.

A Rendészeti Igazgatóság más, szintén közkedvelt turisztikai célpontnak tartott települések tapasztalatai alapján, erre vonatkozóan tett javaslatát a városvezetés is elfogadta. Úgy vélik, a probléma abból fakad, hogy a díjmentes várakozás miatt egyesekben él a feltételezés, hogy amennyiben a közterület-felügyelők nem pótdíjazhatnak, a szabálytalan parkolásokat sem ellenőrizhetik.

Erre figyelmeztető táblákkal azonban nem fognak találkozni az autósok: egyrészt jogszabály kötelezően nem írja elő, másrészt a város jelenlegi anyagi helyzete sem teszi lehetővé száznál is több tábla árának kigazdálkodását, de igyekeznek minden lehetséges fórumon tájékoztatni a lakosságot és a városba látogató turistákat.

A kerékbilincseket Szentendre olyan helyein alkalmazzák majd, ahol a szabálytalanul parkoló autók a közlekedést zavarhatják, de nem veszélyeztetik. Ilyen például a HÉV-állomás parkosított területe, a Postás strand, a Dunakorzó, valamint a kaviccsal felszórt vagy parkosított területek.

(A nyitókép illusztráció.)